torsdag, juli 12, 2007

koraller och flamingos och människor som lagar mat

Det vi inte kan något om eller inte ser hamnar i dunklet av att tjäna pengar.

Jag läste i morse om det mer elller mindre helt förstörda djuphavskorallreven, korallerna som vi inte ser för de växer så djupt ner. De har trålats sönder i ivern att fiska ut vår planet. Jag blir matt och gråtfärdig. Det känns som om att vad jag än gör så spelar det ingen roll det är för sent. Vi har redan förstört så mycket av vår jord att det är oreparerbart inom de närmaste 1000 åren, kanske reparerbart om vi slutar nu - om tusen år.

Vissa nyetableringar är till för att stoppas så att samma misstag inte upprepas igen och igen och igen. Jag förstår Tanzania som ställer upp landet får säkert massor av pengar för denna etablering samt arbetstillfällen men ska det verkligen sker på bekostnad av den enda häckningsplatsen de senaste 45 åren i afrika för flamingo fåglar. Då kommer dehelt enkelt att utrotas. Ska vi verkligen låta det ske?

När vi människor - som är de enda på planet jorden som lagar mat för attt äta - "lagar" vill ha råvaror i sådan utsträcking att vi förstör hela vår omgivning så är något verkligen fel.

Att prata om att inte flyga för att rädda miljön blir som en fis i rymden i jämförelse. Jag skulle hellre se att miljöbovar som George Bush skulle ta sitt ansvar och se till att det inte krigas. Hur mycket koldioxid har Usa varit delaktiga i att förbruka med sitt krig i Irak i jakten på olja i mellanöstern? Det är det inte NÅGON som talar om.

För övrigt så ville Justin Timberlake att 7000 fidji vattenflaskor skulle levereras till en av hans konserter. Det var ett av hans krav inför konserten. Bojkotta sådana artister.

Inga kommentarer: